საქონლის ენა - ძველი ქართული რეცეპტით
საქონლის ენა - ძველი ქართული რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • მარილი და პილპილი
  • კარაქი - 2 ს.კ
  • არაჟანი - 1 ჭიქა
  • ნიგოზი - 1 ჭიქა
  • სოკო - 300 გ
  • საქონლის ენა - 1 კგ
  • ხახვი - 2
  • ოხრახუში
მომზადების წესები
ენა მოვხარშოთ, გადავავლოთ ცივი წყალი და გადავაცალოთ კანი. დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და გადავიტანოთ ქვაბში.

ცალკე მოვშუშოთ დაჭრილი ხახვი და სოკო. დავამატოთ დაჭრილ ენას.

ნიგოზი და ნიორი დავნაყოთ, შევურიოთ არაჟანი, მარილი, პილპილი.. ეს სოუსი დავასხათ ქვაბში ხორცს და მივიყვანოთ ადუღებამდე დაბალ ცეცხლზე. ეს შეგვიძლია ღუმელშიც გავაკეთოთ.

მზა კერძს დავამაოთ დაჭრილი ოხრახუში და მივირთვათ ცხელი.