გრეიფრუტის მარმელადი
გრეიფრუტის მარმელადი
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 1 კგ
  • ლიმონი - 2
  • გრეიფრუტი - 6
  • ნებისმიერი ციტრუსის ლიქიორი - 60 მლ
მომზადების წესები
სამი გრეიფრუტიდან გამოვწუროთ წვენი. დანარჩენი გავარჩიოთ, რბილობი დავჭრათ წვრილად, ისე რომ გამოსული წვენიც არ დავღვაროთ და ჭურჭელში მოვაგროვოთ.
ლიმონს თხლად ავათალოთ ყვითელი კანი და წვრილ ჩხირებად დავჭრათ, გამოვწუროთ წვენიც.

შევურიოთ ორივე ხილის წვენი, დავამატოთ დაჭრილი რბილობი და ცედრაც. ავწონოთ მთელი მასა - უნდა გამოვიდეს 900 მლ. თუ მეტია, წვენი მოვაკლოთ, თუ ნაკლებია დავამატოთ წყალი ან ისევ წვენი, თუ კი გვაქვს.

მთელი მასა სქელძირიან ქვაბში გადავიღოთ და დავამატოთ შაქარი. ავურიოთ და დავდგათ ცეცხლზე. ხშირი მორევით წამოვადუღოთ. ვადუღოთ 5-8 წუთი, თან ვურიოთ რომ არ მიიწვას.

გადმოვიღოთ, ჩავამატოთ ლიქიორი და თავახდილი დავტოვოთ 1-2 საათი, პერიოდულად ამოვურიოთ.

შემდეგ გადავიტანოთ ქილებში
ტეგები:
ლიმონი მარმელადი გრეიფრუტი ნანახია: 6252