სწრაფად მოსამზადებელი მწვანე აჯიკა
სწრაფად მოსამზადებელი მწვანე აჯიკა
დრო 15წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქინძის მარცვლები - 1 ჩ.კ
  • მარილი
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • ტკბილი წიწაკა, მწვანე - 1-2 ცალი
  • მწვანე, მწარე წიწაკა - 100 გ
  • ღვინის ძმარი - 1 ჩ.კ
  • ქინძი
  • ოხრახუში
მომზადების წესები
ეს აჯიკა ძალიან სწრაფად მზადდება და ძალიან გემრიელიცაა. რაც უფრო ახალი, ნედლი ბოსტნეულით მოვამზადებთ, მით ნაკლებია შენახვის ხანგრძლივობა. მაგრამ შეგვიძლია წიწაკა წინასწარ მოვაჭკნოთ მსუბუქად (იხილეთ 1-ლი ფოტო ქვემოთ), მისგან მომზადებული აჯიკა მაცივარში მინიმუმ 3 თვე გაძლებს. მოსაჭკნობად საჭიროა უბრალოდ დავალაგოთ წიწაკა ოთახის ტემპერატურაზე რამდენიმე დღით.

თუ ცხარე აჯიკა გვინდა, წიწაკას თესლი დავუტოვოთ, თუ არა და ყუნწებთან ერთად მოვაშოროთ. ჩავყაროთ ბლენდერში ან კომბაინში წიწაკა, ნიორი, დანაყილი ქინძის თესლი, მწვანილი, მარილი და დავაქუცმაცოთ სასურველ კონსისტენციამდე.შეგვიძლია კრემოვან მასად ვაქციოთ, ან პატარა ნაჭრებად დავტოვოთ, როგორც ფოტოზე.

მწვანილი შეგვიძლია ვცვალოთ გემოვნების მიხედვით, რომელიმე მოვაკლოთ ან დავამატოთ.
ტეგები:
წიწაკა ნიორი აჯიკა ნანახია: 67850