საშუალოდ დაფქულ სიმინდის ფქვილს დავამატოთ მაწონი და ავურიოთ. შემდეგ ვამატოთ ცოტ-ცოტა თბილი წყალი ან რძე და მოვზილოთ ჩვეულებრივი მჭადის ცომი. შევურიოთ დაფშვნილი/დაჭრილი ოდნავ მარილიანი ყველი და კვლავ ავურიოთ.გავაკეთოთ პატარა ოვალური მჭადები და შევწვათ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან. მივირთვათ ცხელ-ცხელი.შეიძლება შეგხვდეთ რეცეპტის სხვადასხვა ვერსიები: ზოგჯერ ამატებენ ცოტა მანანის ბურღულს, ზოგჯერ მწიკვ სოდას ან დაფშვილი ყველის ნაცვლად გულში ყველის მთლიან ნაჭერს აყოლებენ.