ფენოვანი ღვეზელი ლავაშით
ფენოვანი ღვეზელი ლავაშით
დრო 4წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ყველი - 1 კგ
  • ლავაში - 7 ცალი, ფორმის ზომის
  • კვერცხი - 6
  • კამა
  • მარილი
  • რძე - 700 მლ
მომზადების წესები
გავხეხოთ ყველი, დავამატოთ კვერცხი, მარილი (თუ საჭიროა), დაჭრილი მწვანილი, რძე და კარგად ავურიოთ.

ღუმელის ფორმას წავუსვათ ცხიმი. ჩავაფინოთ 1 ფენა ლავაში, დავადოთ გულსართის ნაწილი, შემდეგ ისევ ლავაში და ა.შ.
ბოლო ფენა დავამთავროთ ყველით.
გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთი. ზემოდან რომ მოიბრაწება - მზადაა.

ცოტა გავაგრილოთ და დავჭრათ ულუფებად.

ტეგები:
რძე ყველი ლავაში ნანახია: 32361