აზერბაიჯანული ქათმის ფლავი ჩირებით - ეგზოტიკური და ძალიან გემრიელი
აზერბაიჯანული ქათმის ფლავი ჩირებით - ეგზოტიკური და ძალიან გემრიელი
დრო 0წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ჩირეული, ქიშმიში - 500 გ დაახლოებით
  • კვერცხი - 2
  • ხახვი - 2 თავი
  • კარაქი - 200 გ
  • ქათამი - 1, საშუალო ზომის
  • მარილი
  • გრძელი ბრინჯი - 3 ჭიქა
მომზადების წესები

ბრინჯი გავრეცხოთ. ავადუღოთ 2 ლ წყალი დავამატოთ 2 ჩ.კ მარილი და ჩავყაროთ ბრინჯი. ვხარშოთ 10 წუთი. შემდეგ გადავწუროთ საწურზე. სქელძირიან ქვაბს წავუსვათ კარაქი, ჩავასხათ ათქვეფილი კვერცხი, შემდეგ ჩავალაგოთ ბრინჯი ფენებად, თან ფენებს შუა მოვასხათ 120 გ გამდნარი კარაქი. დავახუროთ თავზე და მინიმალურ ცეცხლზე დავდგათ დაახლოებით 25 წუთი - სანამ ძირში კვერცხის ხრაშუნა ქერქს არ გაიკეთებს. გადმოვიღოთ ცეცხლიდან და შევფუთოთ.

ჩირეული გავრეცხოთ, შევაშროთ, მოვშუშოთ 5 წუთი 3ს.კ  კარაქში, დავასხათ 1 ჭიქა მდუღარე და კიდევ მოვშუშოთ დარბილებამდე. უნდა მივიღოთ სოუსის მაგვარი მასა.

ქათმის ხორცი დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი,  შევწვათ დარჩენილ კარაქში. შემდეგ დავამატოთ   დაჭრილი ხახვი და დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ.

ბრინჯი გადმოვატრიალოთ დიდ თეფშზე, ისე რომ კვერცხის ქერქი ზემოთ მოექცეს. ზემოდან დავალაგოთ ქათამი. ჩირეული შეგვიძია ცალკე მივიტანოთ ამ ზემოდან მოვაყაროთ.