ღორის ხორცის ჩაშუშული ზეთისხილით
ღორის ხორცის ჩაშუშული ზეთისხილით
დრო 50წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პამიდორი საკუთარ წვენში - 1.5 ჭიქა
  • წყალი - 1-2 ჭიქა
  • ნიორი - 4 კბილი
  • დაფნის ფოთოლი - 2
  • სტაფილო - 1
  • ხახვი - 1
  • ტკბილი წიწაკა, წითელი - 1
  • თეთრი ღვინო - 200 მლ
  • ზეთისხილი - 1 ქილა
  • ღორის რბილი ხორცი, ფირფიტებად დაჭრილი - 500 გ
  • მარილი და პილპილი
  • მწვანილი
მომზადების წესები
ზეთისხილი 30 წუთით ჩადეთ ცივ წყალში, სიმლაშე რომ გაუვიდეს.

ქვაბში ჩაასხით ზეთი და მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი, წიწაკა, ნიორი, დაამატეთ დაჭრილი  პამიდორი და სტაფილო. შემდეგ დაამატეთ ღვინო და შუშეთ კიდევ 4-5 წუთი. ალკოჰოლი რომ აორთქლდება დაამატეთ 1 ჭიქა წყალი. დააფარეთ და შუშეთ, სანამ ბოსტნეული კარგად არ დარბილდება. სითხე რომ არ დაიშროს, შესაძლოა წყლის დამატება დაგჭირდეთ. დაამატეთ დაფნაც.

ცალკე ტაფაში გააცხელეთ ზეთი და შეწვით დაჭრილი ხორცი ორივე მხრიდან. ჩაალაგეთ ხორცი სოუსში, დაამატეთ ზეთისხილი, მარილი და პილპილი გემოვნებით. დაახურეთ თავზე და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთი.

მზა კერძს მოაყარეთ მწვანილი