ყველიანი ფუნთუშები
ყველიანი ფუნთუშები
დრო 150წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ზეთი - 2 ს.კ
  • ფქვილი - 3-3.5 ჭ
  • თბილი წყალი - 250 მლ
  • შაქარი - 1 ჩ.კ
  • საფუარი - 1 ჩ.კ
  • მარილი - 1/2 ჩ.კ
  • გახეხილი ყველი გაუდა - 250 გ
მომზადების წესები
წყალში გავხსნათ შაქარი და საფუარი, შემდეგ დავამატოთ მარილი და ფქვილის ნაწილი. ავურიოთ, დავამატოთ ზეთი და 150 გ ყველი.

ნელ-ნელა ვამატოთდარჩენილი ფქვილიც. მოვზილოთ ერთგვაროვანი, პრიალა ცომი. დავდგათ ასაფუებლად სითბოში.

შემდეგ დიდ ტაფას დავაფინოთ ქაღალდი, ცომისგან გავაკეთოთ 12 პატარა გუნდა და დავალაგოთ ერთმანეთისგან მოშორებით. ვაცადოთ 15-20 წუთი, რომ ხელახლა ამოფუვდნენ.

ზემოდან გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და მოვაყაროთ დარჩენილი ყველი და გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე დაახლოებით 30 წუთი




ტეგები:
ფუნთუშა პური ყველი ნანახია: 11138