კეფირში დამარინადებული , ხრაშუნაკანიანი ქათამი
კეფირში დამარინადებული , ხრაშუნაკანიანი ქათამი
დრო 0წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 2 კბილი
  • ხახვი - 1
  • დაფნის ფოთოლი - 1
  • როზმარინი - 1 ჩ.კ
  • კეფირი - 2 ჭიქა
  • ქათმის ბარკალი - 4
  • მარილი და პილპილი
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
მომზადების წესები
კეფირში ავურიოთ დაფშვნეტილი დაფნის ფოტოლი, როზმარინი, პილპილი, დაჭრილი ხახვი და ნიორი. ამ ნარევში ჩავალაგოთ ქათმის ბარკლები და მთელი ღამე მაცივარში გავაჩეროთ.

ფქვილს შეურიეთ მარილი და პილპილი. ქათმის ნაჭრები ამოიღეთ მარინადიდან, შამშრალეთ და ამოავლეთ ფქვილში . მარინადი გაწურეთ და სუფთა სითხეში კვლავ ამოავლეთ ფქვილიანი ნაჭრები. ბოლოს ისევ ფქვილში ამოავლეთ და დაალაგეთ ცხაურზე გასაშრობად. ამასობაში ქვაბში 5 სანტიმეტრზე ჩაასხით ზეთი და კარგად რომ გაცხელდება აუშვით ქათმის ნაჭრები.  შეწვით დაახლოებით 15 წუთი, საშუალო ცეცხლზე, სანამ კარგ ოქროსფერს არ მიიღებს. 
შემდეგ გადაიტანეთ ხელსახოცზე ზედმეტი ცხიმის დასაწდობად.
ტეგები:
ხორცი ქათმის ხორცი კეფირი ნანახია: 11001