კარტოფილი, სტაფილო და ჭარხალი მოვხარშოთ, გავაციო, გავასუფთავოთ და დავჭრათ წვრილ კუბებად. გაყინული ბარდა მოვწალოთ 5 წუთით მდუღარე წყალში. თუ კონსერვირებულს გამოვიყენებთ, უბრალოდ გადავწუროთ. ყველაფერი ერთმანეთს შევურიოთ. შეგვიძლია დავამატოთ მჟავე კიტრიც. მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, მოვასხათ ზეთი და ლიმონის წვენი ან ძმარი.შეგვიძლია დავამატოთ სხვა მწვანილიც და ასევე სამარხვო მაიონეზი ზეთის ნაცვლად