შოკოლადის ტორტი არაჟნის კრემით
შოკოლადის ტორტი არაჟნის კრემით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიგოზი - 1/2 ჭიქა
  • შაქარი - 150 გ
  • არაჟანი - 600 გ
კრემი:
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • კაკაო - 2 ს.კ
  • ფქვილი - 6 ჭიქა
  • სოდა - 2 ჩ.კ
  • კვერცხი - 5
  • თაფლი - 3 ს.კ
  • კარაქი - 100 გ
მინანქრისთვის:
  • შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • კაკაო - 1.5 ს.კ
მომზადების წესები
აკრაქი გავადნოთ თაფლთან ერთად ორთქლის აბაზანაზე.  დავამატოთ სოდა, კვერცხი, შაქარი, კაკაო.  შემდეგ ჩავამატოთ ფქვილი ნაწილ-ნაწილ და თან გამუდმებით ვურიოთ.  მიღებული ცომი გავყოთ 6-8 ნაწილად, იმის მიხედვით, რამხელა ფირფიტებს გამოვაცხობთ.
როცა ცომი გაცივდება, გავაბრტყელოთ 5 მმ-ზე და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე. 

მოვამზადოთ კრემი: ავთქვიფოთ შაქარი და არაჟანი. . გავაციოთ მაცივარში, თან ცოტა შესქელდება. შემდეგ წავუსვათ ფირფიტებს, თან ჩავაყოლოთ ფენებს შუა წვრილად დაჭრილი ნიგოზი. 

ზემოდან მოვასხათ მინანქარი: შესქელებულ რძეს შევურიოთ კაკაო ან გამდნარი შოკოლადი.