საუკეთესო შოკოლადის ტორტი
საუკეთესო შოკოლადის ტორტი
დრო 120წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვანილი
  • კაკაო - 3/4 ჭიქა
  • ზეთი - 125 მლ
  • კეფირი - 250 მლ
  • კვერცხი - 2
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • მარილი - 1/2 ჩ.კ
  • სოდა - 1.5 ჩ.კ
  • ფქვილი - 2 ჭიქა
ბისკვიტი
  • მაგარი ყავა - 180 მლ (თბილი)
განაში
  • ნაღები 35 % - 410 მლ
  • შავი შოკოლადი - 450 გ
  • გლუკოზა, სიმინდის სიროპი ან თხევადი თაფლი - 2 ს.კ
მომზადების წესები
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. მოამზადეთ 2 ფორმა 20 სმ დიამეტრით. ჩააფინეთ ქაღალდი და მოუსვით კარაქი. საზომად 250მლ-იანი ჭიქა აიღეთ.

თასში შეურიეთ ფქვილი, სოდა, მარილი. მეორე თასში სათქვეფით შეურიეთ ერთმანეთს კვერცხები, შაქარი, კეფირი,  ზეთი და ვანილი. შეათქვიფეთ კაკაო და ყავა.  შემდეგ შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები და კარგად ათქვიფეთ. მიღებული ერთგვაროვანი ცომი გაანაწილეთ 2 ფორმაში და გამოაცხეთ ერთად (წესით სტანდარტულ ღუმელში ერთდროულად შეეტევა)  45-50 წუთი.  ფორმაშივე გააციეთ და შემდეგ ამოიღეთ.

განაში:
კარგად გააცხელეთ ნაღები და თაფლი (ან გლუკოზა, სიმინდის სიროპი).  დაასხით ცხელი ნაღები დამტვრეულ შოკოლადს და ხელის სათქვეფით ურიეთ, სანამ ბოლომდე არ გადნება. გააგრძელეთ მორევა - განაში უნდა გახდეს პრიალა, ერთგვაროვანი, კრემისებური. 1 საათით მაცივარში შედგით, უნდა გაცივდეს და გასქელდეს, მაგრამ ძალიან არა, რომ წასმა არ გაგიჭირდეთ.


თითოეული ბისკვიტი კიდევ ორ ფენად გაჭერით. ოთხივე ფენას წაუსვით განაში და ერთმანეთზე დაალაგეთ.





ტეგები:
კრემი შოკოლადი კეფირი განაში ნანახია: 33895