სახლში მომზადებული მარშმელოუ (ზეფირი)
სახლში მომზადებული მარშმელოუ (ზეფირი)
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი - 1/4 ჩ.კ
  • თაფლი - 160 გ ან სიმინდის სიროპი
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • ჟელატინი - 30 გ
  • ანადუღარი, გაგრილებული წყალი - 1 ჭიქა
  • შაქრის პუდრი - 1/2 ჭიქა
  • სიმინდის სახამებელი - 1/2 ჭიქა
მომზადების წესები
ამ რეცეპტისთვის სრულიას საკმარისია მაღაზიის იაფფასიანი თაფლი.
ჟელატინს დავასხათ ნახევარი ჭიქა წყალი და დავდგათ გასაფუებლად 30 წუთით.
დანარჩენი ინგრიდიენტები, სახამებლისა და პუდრის გარდა, მოვათავსოთ ქვაბში და ავადუღოთ, თან გამუდმებით ვურიოთ შაქრის სრულ გადნობამდე.
ცეცხლს დავუწიოთ მინიმუმამდე და ვხარშოთ 8 წუთის განმავლობაში.
ეს ადუღებული მასა ფრთხილად დავასხათ ჟელატინს, თან მიქსერით ვთქვიფოთ დაბალ სიჩქარეზე, შემდეგ საშუალო სიჩქარეზე კიდე 2 წუთი და ბოლოს მაღალ სიჩქარეზე სრულ გასქელებამდე და გათეთრებამდე.
ყალიბს ჩაუფინოთ პერგამენტის ქაღალდი, რომელსაც ძალიან თხლად გადავუსვამთ კარაქს. გადავიტანოთ გასქელებული მასა და 6 საათით გავაჩეროთ მაცივარში..
მაგიდაზე მოვაყაროთ სახამებლის და შაქრის პუდრის ნარევი, ზედ გადმოვაბრუნოთ მარშმელოუ, მოვაცალოთ ქაღალდი და სველი დანით ან მაკრატლით დავჭრათ.
ნაჭრები სათითაოთ ამოვავლოთ სახამებლისა და პუდრის ნარევში.

თუ ფერადი ზეფირის გაკეთება გვსურს, უკვე გასქელებულ მასას შევურიოთ საღებავი და დამატებით ვთქვიფოთ, სანამ ფერი მთლიანად არ გაიხსნება.

ტეგები:
თაფლი მარშმელოუ ზეფირი ნანახია: 42898