კომბოსტოსა და სოკოს ღვეზელი
კომბოსტოსა და სოკოს ღვეზელი
დრო 90წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სტაფილო - 1 ცალი, დიდი
  • კომბოსტო - 1 პატარა თავი
გულსართი:
  • კვერცხი - 1
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • შაქარი - 1 ჩ.კ
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • კარაქი - 100 გ
  • კეფირი - 500 მლ
  • ფქვილი - 800 გ
ცომი:
  • სოკო - 400 გ, მოხარშული ან მოშუშული
  • ტომატ-პასტა - 3 ს.კ
  • მარილი და პილპილი
  • ხმელი სუნელი
  • კვერცხი გადასასმელად
მომზადების წესები
შეურიეთ 1 კვერცხი, კეფირი, მარილი, შაქარი და სოდა. დაამატეთ გამდნარი კარაქი. ნელ-ნელა ამატეთ გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ რბილი, ელასტიური ცომი. სანამ გულსართს მოამზადებთ, ცომი მაცივარში შეინახეთ.
გულსართისთვის წვრილად დაჭერით კომბოსტო და გახეხეტ სტაფილო. მოშუშეთ ცოტაოდენ წყალში 15 წუთით. დავამატოთ ტომატ-პასტა და დაჭრილი სოკო. კარგად ავურიოთ.
დავამატოთ მარილი, პილპილი და ხმელი სუნელი გემოვნებით. 
ცომი ორად გავყოთ, გავაბრტყელოთ. ერთ მათგანზე დავდოთ გულსართი, მეორე ზემოდან გადავაფაროთ და გვერდები შემოვუკეცოთ.
ზემოდან გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.


გამოდის 2 საშუალო ან 1 დიდი ღვეზელი