ჩაქაფული
ჩაქაფული
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
სააღდგომო სუფრაზე საქართველოში ყველაზე პოპულარული კერძი ჩაქაფულია. იგი ძირითადად ღვინით მზადდება, თუმცა, არსებობს ღვინის გარეშე მომზადების რეცეპტიც, რომელიც არანაკლებ გემრიელია. ამ ვარიანტში ხაზგასმულია ახალი მწვანილის არომატიც.

ინგრედიენტები

  • ოხრახუში - 1 კონა
  • წიწმატი - 2 კონა
  • მჟაუნა - 2 კონა
  • ქინძი - 4 კონა
  • ტარხუნა - 6 კონა
  • ახალი მწვანე ტყემალი - ნახევრ ლიტრიანი ქილით
  • პიტნა და კამა - რამდენიმე ღერი
  • წყალი - 300 გ
  • კარაქი - 200 გ
  • მწვანე ხახვი - 4 კონა
  • ბატკნის მკერდი - 2 კგ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
დაჭრილი და გარეცხილი ხორცი დაჭრილ მწვანილთან და მწვანე ხახვთან ერთად ფენა-ფენა ჩავაწყოთ ქვაბში, შიგადაშიგ მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.

ცოტა მწვანილი მოვიტოვოთ ბოლოს ნედლად ზემოდან მოსაყრელად.

დავასხათ წყალი და წამოდუღებისთანავე ცეცხლს დავუწიოთ. ხორცი ნახევარზე მეტად რომ მოიხარშება, დავაყაროთ ტყემალი და ცოტა მოგვიანებით -კარაქი.

როდესაც კერძი თითქმის მზად იქნება, მთელი მასა ხის კოვზით მსუბუქად ჩავკეპოთ და ძალიან დაბალ ცეცხლზე კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში ვადუღოთ.

Chakapuli – cook lamb with white wine