როგორ შევწვათ კალმახი იდეალურად? შეფმზარეულის რეცეპტი
როგორ შევწვათ კალმახი იდეალურად? შეფმზარეულის რეცეპტი
დრო 30წთ
ულუფა 2
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ხახვი - 50 გ
  • ნიგოზი - 20 გ
  • ქინძი - 30 გ
  • კალმახი - 500 გ
  • ბროწეული - 100 გ
  • მარილი - გემოვნებით
  • პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

კალმახი  ჩავჭრათ და ფრთხილად ამოვაცალოთ ხერხემალი. ეს დელიკატური პროცესია და თუ ვერ ახერხებთ,  შეგიძლიათ პირდაპირ შეწვათ. 


შეწვის წინ თევზს წავუსვათ მარილი და პილპილი.

1 ცალი ბროწეული გავარჩიოთ და გამოვწუროთ წვენი. დავამატოთ დაჭრილი ქინძი ან კამა (ქინძი უფრო უხდება), მარილი, პილპილი. შეგვიძლია შევურიოთ 1 ს.კ გატარებული ნიგოზი და წვრილად დაჭრილი ან გატარებული ხახვი.

ცხელ თევზს მოვასხათ ბროწეულის წვენი და ვაცალოთ 10-15 წუთი დამარინადება. მივირთვათ თბილი