ისპანახის ღვეზელი ორიგინალური ფორმით
ისპანახის ღვეზელი ორიგინალური ფორმით
დრო 60წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • გახეხილი ყველი - 100 გ
  • ხაჭო - 100 გ
  • კვერცხი - 2
  • ისპანახის ფოთლები - 500-600 გ
  • მზა ფენოვანი ცომი - 500 გ
  • მარილი და პილპილი
  • სეზამის მარცვლები
მომზადების წესები
ისპანახის ფოთლები მდუღარე წყალში მოწალეთ, გადაიტანეთ საწურზე, გადაავლეთ ძალიან ცივი წყალი და კარგად გაწურეთ ზედმეტი სითხისგან. დაკეპეთ და თასში გადაიტანეთ. დაამატეთ 1 კვერცხი, მარილი, პილპილი, ხაჭო, ყველი და აურიეთ.

ფენოვანი ცომი დავჭრათ 5 ლენტად, თითოეულზე დავალაგოთ გულსართი და ცომს ნაპირები მოვუკრათ. 
ტაფას დავაფინოთ ქაღალდი და დავიწყოთ ცომის დადება სპირალურად, ცენტრიდან ნაპირებისკენ.
ზემოდან გადავუსვათ კვერცხი, მოვაყაროთ სეზამის მარცვლები და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 25 წუთი.