ბეზეს ტორტი თხილით და ლიმონის კრემით
ბეზეს ტორტი თხილით და ლიმონის კრემით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 6
  • შოკოლადი - 60 გ
  • ნაღები 35 % - 250 მლ +40 მლ
  • რძე - 500 მლ
  • შაქარი - 160 გ
  • ლიმონი - 1
კრემი:
  • კვერცხის ცილა - 6
  • შაქრის პუდრი - 60 გ
  • დაფქული თხილი - 160 გ
  • კონიაკი - 1 ს.კ
  • სახამებელი - 4 ს.კ
მომზადების წესები
შევურიოთ დაფქული თხილი და შაქრის პუდრა.
ცილები ავთქვიფოთ კარგად და სამ ეტაპად შევათქვიფოთ თხილიანი შაქარი.
ღუმელის ტაფას ზომით 38*38სმ დავაფინოთ საცხობი ქაღალდი. გადავიტანოთ ბეზე და 1 სმ სიმაღლეზე მოვასწოროთ. გამოვაცხოთ 175 გრადუსზე, დაახლოებით 25-30 წუთი.
გაგრილების შემდეგ ქაღალდი მოვაცილოთ და ბისკვიტი გავყოთ 2-3 ნაწილად. ან მრგვალი ფორმით ამოვჭრათ 2 ფირფიტა (20 სმ დიამეტრით). დარჩენილი ნაწილებით შეგვიძლია ზემოდან მოვრთოთ.
კრემი:
კვერცხის გულები და შაქარი ათქვიფეთ, დაამატეთ რძე, ცედრა და სახამებელი. მიღებული მასა დაბალ ცეცხლზე დადგით და გამუდმებული მორევით შეასქელეთ. არ უნდა ადუღდეს.
გადმოდგით, დაამატეთ ლიმონის წვენი და გააციეთ.
ათქვიფეთ ნაღები ნაზი კრემის კონსისტენციამდე და შეურიეთ გაციებული კრემი.

40 მლ ნაღები გააცხელეთ და ჩაადნეთ შოკოლადი. გააციეთ, დაამატეთ კონიაკი.
წაუსვით ფირფიტებს და შედეთ მაცივარში გასამაგრებლად. 1 ფირფიტა ჩავდოთ გვერდებმოსახსნელ ფორმაში ან სპეციალურ რგოლში, წავუსვათ კრემი, დავადოთ მეორე ფირფიტა და კვლავ კრემით დავფაროთ. ზემოდან მოვრთოთ ბეზეს ნაფხვენებით. და 1 ღამე მაცივარში გავაჩეროთ.