ჩაშუშული ქათამი ბოსტნეულით და ბეკონით
ჩაშუშული ქათამი ბოსტნეულით და ბეკონით
დრო 40წთ
ულუფა 2
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • თეთრი ღვინო - 50 მლ
  • ქონდარი
  • მარილი და პილპილი
  • ნიორი - 4 კბილი
  • დაფნის ფოთოლი - 1
  • ჩილი წიწაკა - 1
  • ხახვი - 1-2 თავი
  • ტკბილი წიწაკა, სხვადასხვა ფერის - 2
  • ბეკონი - 80 გ
  • ქათმის ნაჭრები - 400 გ
  • პამიდორი - 400 გ
მომზადების წესები
ბეკონი დაჭერით საშუალო ზომაზე, წიწაკა და ხახვი  მსხვილად,  ჩილი და ნიორი წვრილად.
პამიდორს კანი გააცალეთ და გახეხეთ.
შეწვით ქათმის ხორცი ტაფაში, დაამატეთ ნიორი და მოშუშეთ . გადმოიღეთ ცალკე, იგივე ტაფაში მოშუშეთ წიწაკა მაღალ ცეცხლზე, 30 წამის განმავლობაში. დაამატეთ ხახვი და ბეკონი. შემდეგ დაამატეთ დაფნა, პამიდორი და ადუღეთ 2 წუთი.
შემდეგ დაამატეთ ქათამი, ჩილი, ღვინო, დააფარეთ თავზე და 15 წუთი კიდევ შუშეთ დაბალ ცეცხლზე. შემდეგ დაამატეთ მარილი, პილპილი და ქონდარი.
კერძი მზადაა