სანელებლები თქვენი გემოვნების მიხედვით გამოიყენეთ.1. ბროწეულის წვენი, ძირა, პილპილი, დაჭრილი ხახვი (ძირა მძაფრი სუნელია და სიფრთხილით დაამატეთ, ხორცის გემო არ გადაფაროს)2. მშრალი ღვინო, ხახვი, პილპილი.3. ღვინის ძმარი, დაფნა, მიხაკი, ოხრახუშის ძირები, ნიორი, ხახვი, სტაფილო4.ხახვი, პომიდვრის წვენი5. კეფირი, ხახვი, პილპილი6. ხახვი, ლიმონის წვენი, დაფნა, ოხრახუში.7. მაწონი, ნიორი, ხახვი, ქინძის თესლი, წითელი წიწაკა8. თევზისთვის შემდეგი მარინადი გამოგადგებათ: ხახვი, კამა, ოხრახუში, პილპილი, ლიმონის წვენი.ხორცს მარილი უშუალოდ შეწვის წინ მოაყარეთ, უფრო წვნიანი გამოვა