თაფლიანი სამარხვო ნამცხვარი
თაფლიანი სამარხვო ნამცხვარი
დრო 60წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კაკაო - 2 ს.კ
  • გამაფხვიერებელი - 1 პაკეტი
  • ქიშმიში - 1/2 ჭიქა
  • გატარებული ნიგოზი - 1/2 ჭიქა
  • ფქვილი - 1.5-2 ჭიქა
  • თაფლი - 2 ს.კ
  • წყალი - 1 ჭიქა
  • დარიჩინი - მწიკვი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • დაფქული ქინძი - მწიკვი
  • ზეთი - 1/2 ჭიქა
მომზადების წესები
შაქარი წყალი და ზეთი გავაცხელოთ, დავამატოთ თაფლი. ავურიოთ და გავადნოთ. ცალკე შევურიოთ გამაფხვიერებელი, კაკაო ან ყავა, სუნელები. დავამატოთ თაფლიან მასას და კარგად ავურიოთ. დავამატოთ იმდენი ფქვილი, რომ სქელი არაჟანივით ცომი მივიღოთ. შევურიოთ ნიგოზი და ქიშმიში.
გადავიტანოთ ქაღალდჩაფენილ ფორმაში,  ზემოდან მოვაყაროთ ნუში (აუცილებელი არ არის) და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 35-40 წუთი