აჯაფსანდალი
აჯაფსანდალი
დრო 30წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ხახვი - 1-2 თავი
  • კარტოფილი - 3-4 ცალი
  • პამიდორი - 500 გ
  • ბადრიჯანი - 1 კგ
  • ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი
  • ნიორი - 2-3 კბილი
მომზადების წესები
ბადრიჯანი დავჭრათ კუბებად და მოვაყაროთ მარილი. გავაჩეროთ 20 წუთი, შემდეგ გავწუროთ. იმავე ზომის კუბებად დავჭრათ კარტოფილი.
ქვაბში ან ტაფაში მოვშუშოთ დაჭრილი ხახვი. დავამატოთ ბადრიჯანი და კარტოფილი. ვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთი. დავასხათ დაჭრილი, კანგაცლილი პამიდორი და გავაგრძელოთ შუშვა, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება.

დავამატოთ დაჭრილი მწვანილი, წიწაკა, ნიორი, მარილი. ამოვურიოთ და კერძი მზადაა.
შეიძლება მომზადდეს კარტოფილის გარეშეც

Ajapsandali – try Georgian summer dish any time