ფქვილი და შაქარი ავურიოთ, დავამატოთ კარაქი და ავსრისოთ თითებით ან კომბაინში. დავამატოთ ცივი წყალი. კარგად ავურიოთ და მაცივარში გავაციოთ 1 საათი. მოვამზადოთ კრემი. ქვაბში ჩავასხათ რძე, კვერცხის გულები, ფქვილი და შაქარი. კარგად გავხსნათ და მოვხარშოთ სანამ არ გასქელდება. შემდეგ კარგად გავაციოთ.ხომი გავაბრტყელოთ და ჩავაფინოთ 22-24 სმ დიამეტრის მრგვალ ფორმაში და ჩანგლით დავჩხვლიტოთ. გამოვაცხოთ 20-25 წუთი 200 გრადუსზე. გავაციოთ და ამოვიღოთ ფორმიდან.ნამცხვარს წავუსვათ კრემი და ზემოდან დავალაგოთ დაჭრილი ან მთლიანი (ზომის მიხედვით) ხილი. სილამაზისთვის ზემოდან გადავასხათ სწრაფად მოსამზადებელი ჟელე. მომზადების ინსტრუქცია აწერია შეფუთვაზე.