სალათა შემწვარი ბოსტნეულით
სალათა შემწვარი ბოსტნეულით
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ხმელი ქინძი, დაფქული - 1
  • ნიორი - 3 კბილი
  • ყველი, ჰოლანდიური - 4 ფირფიტა
  • სოკოს კონსერვი - 300 გ
  • ტკბილი წიწაკა, წითელი - 2
  • ბადრიჯანი - 3
  • მარილი და პილპილი
  • ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები
სალათის ფოთლები გავრეცხოთ და გავაშროთ, შემდეგ ხელით მსხვილად დავაქუცმაცოთ.

ბადრიჯანი სიგრძეზე, თხლად დავჭრათ, მარილი მოვაყაროთ და ზეთში შევწვათ.

ამავე ზეთში მოვათავსოთ დაჭრილი ნიორი, რგოლებად დაჭრილი წიწაკა და მოვშუშოთ 3-4 წუთის განმავლობაში მაღალ ცეცხლზე, დავუმატოთ გადაწურული სოკო და ბადრიჯანი.

სალათას მოვაყაროთ წიწაკა, ცოტა მარილი და ხმელი ქინძი.

ყველის ფენები მოგრძო ნაჭრებად დავჭრათ და სალათის ფოთლებსა და მოშუშულ ბოსტნეულთან ერთად ფენა-ფენა მოვათავსოთ სასალათეში.

ამ სალათას სალათის ფოთლების გარეშე თუ მოვამზადებთ, შეგვიძლია 1 კვირა მაცივარში შევინახოთ.