შოკოლადის ტორტი ქოქოსიანი კრემით
შოკოლადის ტორტი ქოქოსიანი კრემით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მდუღარე წყალი - 1 ჭიქა
  • ვანილი
  • ზეთი - 1/3 ჭიქა
  • რძე - 1 ჭიქა
  • კაკაო - 5 ს.კ
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • კვერცხი - 2
  • შაქარი - 1.5 ჭ
  • ფქვილი - 2 ჭიქა
ცომი:
კრემი
  • შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • კვერცხის გული - 2
  • კარაქი - 2 ს.კ
  • ქოქოსის ფანტელი - 100 გ
მომზადების წესები
მოამზადეთ 26 სმ დიამეტრის ფორმა. ჩაუფინეთ საცხობი ქაღალდი. გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. 
ერთმანეთს შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, შაქარი, სოდა, კაკაო, ვანილი.  ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი, დაამატეთ ზეთი. შემდეგ შეურიეთ რძე, ბოლოს კი მშრალი ინგრედიენტები. სულ ბოლოს დაამატეთ მდუღარე წყალი და სწრაფად აურიეთ. მიიღებთ თხელ ცომს.
ცომი ჩაასხით  ფორმაში და გამოაცხეთ დაახლოებით 40 წუთი. გავაციოთ და გაჭერით შუაზე.

მოამზადეთ კრემი: ყველა საჭირო ინგრედიენტი ქვაბში მოათავსეთ და დაბალ ცეცხლზე მოხარშეთ 5 წუთით. ძალიან არ გაასქელოთ. 
გაციების შემდეგ კრემი წაუსვით ნამცხვარს და მორთეთ სურვილისამებრ