უმსუბუქესი დესერტი "მარწყვი შამპანურში"
უმსუბუქესი დესერტი "მარწყვი შამპანურში"
დრო 0წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 200 გ
  • შამპანური - 400 მლ
  • მარწყვი - 250 გ
  • ჟელატინი - 15 გ
  • ნახევარი ლიმონის წვენი
მომზადების წესები

ჟელატინი დავალბოთ ცივ წყალში, გადავწუროთ და  გავათბოთ შამპანურთან , შაქართან და ლიმონის წვენთან ერთად. შაქარი უნდა გადნეს.

მარწყვი შუაზე გავჭრათ (თუ წვრილი მარწყვია, მთლიანები გამოვიყენოთ), ჩავალაგოთ შესაბამის ჭურჭელში. ზემოდან დავასხათ გაგრილებული ჟელე, შევდოთ მაცივარში . გავაჩეროთ მაცივარში 4 საათი, სანამ ჟელე ბოლომდე არ გამაგრდება.