კიევური ტორტი - ერთ-ერთი საუკეთესო რეცეპტი
კიევური ტორტი - ერთ-ერთი საუკეთესო რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 6-7 (რაც ცილებიდან დარჩა)
  • შაქარი - 200 გ
კრემი:
  • ვანილი
  • თხილი, მოხალული და მსხვილად დაფქული - 150 გ
  • ფქვილი - 50 გ
  • შაქარი - 230 გ
  • კვერცხის ცილა - 200 გ (6-7 კვერცხი დაახლ.)
  • რძე, ცხიმიანი - 150 მლ
  • დარბილებული კარაქი - 250 გ
  • კაკაო - 10 გ
  • ვანილი
  • კონიაკი - 1 ს.კ
მომზადების წესები
კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ, თანდათან შევათქვიფოთ შაქარი. მივიღებთ ბეზეს, რომელსაც ბოლოს ვამატებთ ფქვილს და წვრილად დაჭრილ თხილს. ეს მასა უნდა გადავიტანოთ 2 საშუალო ზომის  ერთნაირ ფორმაში, რომელშიც წინასწარ ჩავაფენთ საცხობ ქაღალდს. ცხვება 150 გრადუსზე 2 საათი. გამომშრალი ბეზე გავაციოთ 12 საათი და ავაცალოთ ქაღალდი. 
მოვამზადოთ კრემი:  ქვაბში ავურიოთ რძე და კვერცხი, დავამატოთ შაქარი. დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვხარშოთ ადუღებიდან 5 წუთი. გაგრილების შემდეგ შევათქვიფოთ კარაქი და ვანილი. 
200 გ კრემს შევურიოთ კაკაო, თეთრს დავამატოთ კონიაკი. ბეზეს ფენებს წავუსვათ თეთრი კრემი, გარედან და გვერდებზე კაკაოანი. მოსართავად შეგვიძლია გამოვიყენოთ თხილი ან თეთრი კრემი




ტეგები:
კრემი კაკაო რძე თხილი ბეზე ნანახია: 189604