მაწვნისა და მარწყვის ტორტი
მაწვნისა და მარწყვის ტორტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

მარწყვის ფენისთვის
  • კაკაო - 1 ს.კ
  • შაქარი - გემოვნებით
  • ლიმონის წვენი - 1 ს.კ
  • ჟელატინი - 30 გ
  • რძე - 300 გ
  • მაწონი - 300 გ
  • მარწყვი - 200 გ
  • ჟელატინი - 1 ს.კ
  • შაქარი - გემოვნებით
  • წყალი - 50 მლ
მომზადების წესები
ჟელატინს დაასხით რძე და დატოვეთ 10-15 წუთი. შემდეგ გაათბეთ, რომ ჟელატინი გადნეს. მაწონი აარჩიეთ ახალი, სიმჟავის გარეშე. გათქვიფეთ შაქართან ერთად, დაამატეთ ლიმონის წვენი. რაც უფრო დიდხანს ათქვეფთ, მით უფრო ჰაეროვან ჟელეს მიიღებთ.დაამატეთ ჟელატინიანი რძე. . ამ მასის 1/4 ცალკე გადაასხით და დაამატეთ კაკაო. ჩაასხით ფორმაში და საყინულეში შედგით 10-15 წუთი. შემდეგ ზემოდან თეთრი ჟელე დაასხით და შეაბრუნეთ მაცივარში სანამ არ გამაგრდება.
როცა ჟელე მზად იქნება, მოამზადეთ მარწყვიანი ფენა. ჟელატინი წყალში დაალბეთ, შემდეგ გაადნეთ. მარწყვი პიურედ აქციეთ, დაამატეთ შაქარი გემოვნებით და ჟელატინი. დაასხით ზემოდან მაწვნის ჟელეს და დადეთ მაცივარში, სანამ მარწყვის ფენაც არ გამაგრდება



ტეგები:
კაკაო რძე მაწონი მარწყვი ჟელე ნანახია: 24118