ალუბლის პარფე მაწვნით
ალუბლის პარფე მაწვნით
დრო 20წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვანილიანი შაქარი - 1 პაკეტი
  • მაწონი - 150 გ
  • წყალი - 2 ს.კ
  • ალუბალი, გაყინული ან ცოცხალი - 150 გ
  • შაქარი - 1 ს.კ
  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - 2 ცალი
მომზადების წესები
მაწვნის ნაცვლად შეგვიძლია გამოვიყენოთ იოგურტი, კრემისებური ხაჭო ან ხაჭოსა და არაჟნის ნარევი.

ალუბალს კურკა გამოვაცალოთ და შაქართან და წყალთან ერთად 2-3 წუთი დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ. გავაგრილოთ.

მაწონს დავამატოთ ვანილიანი შაქარი, ავურიოთ და ჭიქებში გავანაწილოთ ალუბალთან ერთად, მონაცვლეობით. ზემოდან მოვაყაროთ ფხვიერი ნამცხვრის ნატეხები.
ალუბლის გარდა შეიძლება მომზადდეს სხვა ნებისმიერი ხილით: მარწყვით, ჟოლოთი, ატმით, გარგრით და ა.შ.
ტეგები:
მაწონი ალუბალი ნანახია: 10001