პაპრიკაში - ღორის შაშხი უნგრულად
პაპრიკაში - ღორის შაშხი უნგრულად
დრო 0წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პილპილი - 6-7 მარცვალი
  • დაფნის ფოთოლი - 2
  • ნიორი - 4-5 კბილი
  • ღორის ხორცი, მკერდის ნაწილი - 600-700 გ
  • პაპრიკა - 2-3 ს.კ
  • მარილი
მომზადების წესები
შეარჩიეთ მკერდის ნაჭერი, რომელიც ე.წ. "სალას" მოსამზადებლადაა საჭირო. დაასხით ცივი წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოხადეთ ქაფი. დაამატეთ პილპილი, დაფნა და ხარშეთ დაახლოებით 1.5 საათი. 
ნიორი დანაყეთ ან დაჭყლიტეთ, შეურიეთ პაპრიკა, მარილი და 1-2 კოვზი ნახარში წყალი.  ეს მასა შეაზილეთ ცხელ ხორცს, ჩადეთ ჯამში და თავზე დააფარეთ. რომ გაცივდება მაცივარში გადაიტანეთ. შემდეგ ძალიან თხლად დაჭერით და პურთან ერთად მიირთვით.

ტეგები:
ღორის ხორცი შაშხი ნანახია: 6464