სწრაფი "პეჩენიები" ტაფაზე
სწრაფი "პეჩენიები" ტაფაზე
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 1
  • არაჟანი - 1/3 ჭიქა
  • ზეთი - 2 ს.კ
  • შაქარი - 1/3 ჭიქა
  • ფქვილი - 1.5 ჭიქა
  • სოდა - 1/2 ჩ.კ
მომზადების წესები

შეურიეთ ერთმანეთს არაჟანი, ზეთი და კვერცხის გული. დაამატეთ შაქარი, აურიეთ, შემდეგ დაამატეთ ფქვილი და სოდა. მივიღებთ პრიალა, რბილ ცომს. მივცეთ ძეხვის ფორმა და დავჭრათ 2 სმ სისქის რგოლებად. მივცეთ ფორმა, მსუბუქად დავაბრტყელოთ, ისე რომ 1 სმ-ზე სქელი არ იყოს, თორემ ცუდად გამოცხვება.
გამოვაცხოთ მშრალ ტაფაზე, როემლიც არ იკრავს, ძალიან დაბალ ცეცხლზე, ორივე მხრიდან. ცეცხლი თუ მაღალი იქნება, შიგნიდან გამოცხობას ვერ მოასწრებს, გარედან კი დაიწვება.

ცომს გემოვნებით შეგვიძლია დავამატოთ სხვადასხვა სანელებელი: ვანილი, დარიჩინი, ჯანჯაფილი, ლიმონის ცედრა, ასევე ქიშმიში და სხვა.

ტეგები:
ნამცხვარი არაჟანი ნანახია: 114588