გემრიელი "სალიანკა" ქართულად
გემრიელი "სალიანკა" ქართულად
დრო 60წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ტომატ-პასტა - 1 ს.კ
  • წყალი - 2 ჭიქა
  • თეთრი ღვინო - 60 მლ
  • ფქვილი - 2 ს.კ
  • ნიორი - 2 კბილი
  • ხახვი - 400 გ
  • საქონლის ხორცი - 1 კგ
  • დაფნის ფოთოლი - 2
  • მარილი
  • წითელი წიწაკა, დაფქული
  • ტარხუნა - 2-3 ს.კ, დაჭრილი
  • მჟავე კიტრი - 2-4
მომზადების წესები
ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის მოგრძო ნაჭრებად.
ტაფაში გავაცხელოთ ზეთი და შევბრაწოთ ხორცის ნაჭრები მაღალ ცეცხლზე.
შემდეგ დავამატოთ დაჭრილი ხახვი და 3-4 წუთი ვშუშოთ. დავამატოთ ნიორი და გავაგრძელოთ შუშვა.
შემდეგ დავამატოთ ფქვილი, სწრაფად ავურიოთ და დაახლოებით 1 წუთი ვშუშოთ. დავასხათ ღვინო, ავურიოთ და წამოვადუღოთ. შემდეგ დავამატოთ ტომატი, დაფნა, მარილი, პილპილი, წიწაკა, ტარხუნა (ნაწილი) და წყალი. ვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ხორცი მომზადდება. პერიოდულად ამოვურიოთ, წვენი თუ ძალიან დაიკლებს, ცოტა წყალი დავამატოთ.

ბოლოს დავამატოთ წვრილად დაჭრილი მჟავე კიტრი, დარჩენილი ტარხუნა და ვშუშოთ კიდევ 10-15 წუთი.