ალუბლის კექსი
ალუბლის კექსი
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • ფქვილი - 300 - 350 გ
  • ზეთი - 50 მლ
  • კვერცხი - 2
  • შაქარი - 200 გ
  • არაჟანი - 200 გ
  • მარილი - მწიკვი
  • ალუბალი, გაყინული ან ცოცხალი - 2 ჭიქა
მომზადების წესები
კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ. დაამატეთ არაჟანი, მარილი, ფქვილი, სოდა და კარგად აურიეთ. მიიღებთ ოლადების ცომის სისქის ცომს. შეურიეთ ზეთი. 
ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ საფანელი. ჩაასხით ცომი. ზემოდან გადაანაწილეთ კურკაგამოცლილი ალუბალი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. 
მზა ნამცხვარს ზემოდან მოაყარეთ პუდრა.


ტეგები:
კექსი არაჟანი ალუბალი ნანახია: 101645