ხაჭოს გულიანი დაწნული ფუნთუშა
ხაჭოს გულიანი დაწნული ფუნთუშა
დრო 120წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

გულსართი:
  • მარილი - 1/2 ჩ.კ
  • საფუარი - 30 გ ნედლი ან 1 ჩ.კ მშრალი
  • შაქარი - 50 გ
  • რძე - 250 გ
  • ფქვილი - 500 გ
  • დარბილებული მარგარინი - 100 გ
  • ხაჭო - 500 გ
  • შაქარი - 4 ს.კ
  • კვერცხი
  • ვანილი
მომზადების წესები
საფუარი გახსენით თბილ რძეში, შემდეგ დაამატეთ ფქვილი, მარილი, შაქარი და მოზილეთ ცომი. შეაზილეთ დარბილებული მარგარინი. დადგით თბილ ადგილას ასაფუებლად.
აფუებული ცომი გააბრტყელეთ და მიეცით მართკუთხა ფორმა.  თვალით გაყავით სამ ტოლ ნაწილად - გარე ნაწილები ჩაჭერით, ისე რომ შუა ნაწილი მთლიანი დარჩეს.
შუაში დაადეთ გულსართი - ერთმანეთში არეული ხაჭო, შაქარი და კვერცხი.  ჩაჭრილი ცომის ლენტები ზემოდან გადმოაწანით. დააცადეთ ხელახლა ამოფუება 20 წუთით და შემდეგ გადაუსვით კვერცხის გული. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე - 20-30 წუთი



ტეგები:
ხაჭო ფუნთუშა რძე ნანახია: 33439