მარწყვი საკუთარ წვენში - მურაბა ხარშვის გარეშე
მარწყვი საკუთარ წვენში - მურაბა ხარშვის გარეშე
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარწყვი - 1 კგ
  • შაქარი - 800 გ
მომზადების წესები

მარწყვი გარეცხეთ, შეაშრეთ, მოაცალეთ ყუნწები და დაჭერით (თუ წვრილი მარწყვია, ნუ დაჭრით. მინის ან ემალის ჭურჭელში ფენა-ფენა ჩაალაგეთ მარწყვი და მოაფრქვიეთ შაქარი. დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე მთელი ღამე.  მარწყვი ბევრ წვენს გამოუშვებს, შაქარი კი დადნება.

ქილებს გაუკეთეთ სტერილიზაცია 10 წუთით ორთქლზე ან მდუღარე წყლით. ჩაასხით მარწყვის მურაბა ცხელ ქილებში და დაახურეთ თავსახური. შეინახეთ მაცივარში. 
წვენი შეგიძლიათ მოასხათ ნაყინსა და სხვა დესერტებს

ტეგები:
მურაბა მარწყვი ნანახია: 146728