შოკოლადის ჩიზქეიქი კონიაკით
შოკოლადის ჩიზქეიქი კონიაკით
დრო 30წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კონიაკი - 2 ს.კ
  • შაქრის პუდრი - 1 ს.კ
  • ნაღები 35 % - 150 გ
  • მასკარპონე - 250 გ
  • გამდნარი კარაქი - 50 გ
  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - 100 გ
  • შოკოლადი - 100 გ
  • კაკაო
მომზადების წესები
ფხვიერი ნამცხვარი დაფხვენით და შეურიეთ კარაქს. ჩატკეპნეთ 20 სმ დიამეტრის ფორმის ძირში. შედგით მაცივარში.
კრემ-ყველი ათქვიფეთ ნაღებთან და შაქრის პუდრასთან ერთადრამდენიმე წუთი, მიიღებთ სქელ კრემს. შეგიძლიათ ცალცალკე გათქვიფოთ ორივე მათგანი და შემდეგ ერთმანეთს შეურიოთ. შოკოლადი გაადნეთ ორთქლზე, გააგრილეთ და შეურიეთ კრემს. დაამატეთ კონიაკი.
მიღებული მასა დაასხით ფორმაში, მოასწორეთ და შედგით მაცივარში გასაციებლად მთელი ღამე. შემდეგ მოაყარეთ კაკაო, დაჭერით ულუფებად და მიიტანეთ სუფრასთან.