ვენური სოსისები ცომში
ვენური სოსისები ცომში
დრო 80წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • დარბილებული კარაქი - 20 გ
  • წყალი - 100 მლ
  • საფუარი - 2/3 ჩ.კ
  • მარილი - 1/2 ჩ.კ
  • შაქარი - 1 ჩ.კ
  • ფქვილი - 200 გ
  • სოსისი - 6
მომზადების წესები

თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი, შევურიოთ ერთმანეთს მშრალი ინგრედიენტები, დავასხათ საფუვრიანი წყალი და მოვზილოთ ცომი, ბოლოს შევაზილოთ კარაქი. დავდგათ სითბოში ასაფუებლად.
ცომი გავყოთ 6 ნაწილად და გავაბრტყელოთ ოვალურ ფორმაზე, ცენტრში დავადოთ სოსისი, ნაპირები დანით ჩავჭრათ ორივე მხრიდან.
დაჭრილი ცომის ლენტები გადმოვაწნათ სოსისის ზემოდან. დავალაგოთ ტაფაზე, გადავაფაროთ და დავტოვოთ 15-20 წუთი, რათა ცომი ხელახლა ამოფუვდეს. შემდეგ გადავუსვათ კეტჩუპიდა გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 15-20 წუთი.

ტეგები:
ღვეზელი ცომი სოსისი ნანახია: 20397