მაწვნის დესერტი მარწყვით
მაწვნის დესერტი მარწყვით
დრო 0წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მაწონი (გაწურული) - 400 გ
  • დაფქული ნიგოზი - 4 ს.კ
  • მარწყვი (ან სხვა ხილი)
მომზადების წესები
ამ დესერტისთვის საჭიროა წინასწარ გაწურული მაწონი. ამისთვის რამოდენიმე საათით ადრე ან წინა საღამოს , საწურზე დააფინეთ რამოდენიმე ფენა მარლა და გადაიტანეთ მაწონი. ქვეშ დაუდეთ რაიმე ჭურჭელი, სადაც გასული სითხე დაგროვდება. 

გაწურული მაწონი გაანაწილეთ ჭიქებში, მოაყარეთ დაფქული ნიგოზი და დაჭრილი ხილი. შააქრი აუცილებელი არ არის, მაგრამ თუ გსურთ, დაამატეთ შაქრის პუდრი გემოვნებით. ხილი შეგიძლიათ ნებისმიერი გამოიყენოთ, სეზონის და გემოვნების მიხედვით.
ტეგები:
ნიგოზი მაწონი მარწყვი ნანახია: 10486