სკუმბრია პომიდვრის სოუსში
დრო 30წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სკუმბრია - 4
  • ხახვი - 1 თავი
  • ნიორი - 1 კბილი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • პამიდორი - 400-500 გ
  • მარილი და პილპილი
  • ქინძი ან ოხრახუში
მომზადების წესები
თევზი დავჭრათ ულუფებად, წავუსვათ მარილი, ცოტა პილპილი და შევწვათ ტაფაზე. 

პარალელურად, მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი და გახეხილი სტაფილო.  დავამატოთ კანგაცლილი, დაჭრილი პამიდორი და ვშუშოთ კიდევ რამდენიმე წუთი. თუ გვსურს, რომ სოუსი ძალიან თხელი არ იყოს, პამიდორს თესლი და ზედმეტი წვენი გამოვაცალოთ. ბოლოს დავამატოთ მარილი, პილპილი, დაჭრილი მწვანილი.
ამ სოუსში ჩავალაგოთ შემწვარი თევზის ნაჭრები, წამოდუღდება თუ არა, გამოვრთოთ ცეცხლი.