არაჟნის ნამცხვარი ხილით
არაჟნის ნამცხვარი ხილით
დრო 80წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ალუბალი, გაყინული ან ცოცხალი - 300 გ
  • კვერცხი - 2
  • ვანილი
  • სახამებელი - 1 ს.კ, სავსე
  • შაქარი - 60 გ
  • არაჟანი - 300 გ
კრემი:
  • სოდა - 2/3 ჩ.კ
  • ზეთი - 5 ს.კ
  • ფქვილი - 200 გ
  • რძე - 5 ს.კ
  • შაქარი - 60 გ
  • ხაჭო - 125 გ
მომზადების წესები

24 სმ დიამეტრის ფორმას წავუსვათ კარაქი. ღუმელი გავახუროთ 180 გრადუსზე
შევურიოთ ერთმანეთს ხაჭო, რძე, შაქარი, ზეთი. დავამატოთ ფქვილი და სოდა, მოვზილოთ ცომი.
ცალკე ჯამში ავურიოთ არაჟანი, კვერცხი, შაქარი და სახამებელი. დავამატოთ ვანილი.
ცომი გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ფორმაში, ამოვუყვანოთ გვერდებიც. ზემოდან დავასხათ კრემი, გავანაწილოთ კურკაგამოცლილი ალუბალი
გამოვაცხოთ 40-50 წუთი, სანამ კრემი არ შესქელდება.
გავჭრათ როცა ბოლომდე გაცივდება, შუაგული შესაძლოა იყოს ოდნავ თხევადი.

*ალუბლის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა ხილი გამოვიყენოთ: ჟოლო, მარწყვი, მაყვალი, მოცვი და ა.შ.

ტეგები:
ხაჭო კვერცხი არაჟანი ალუბალი ნანახია: 91351