ნამცხვარი "ბაუნტი" - უგემრიელესი ტკბილეული
ნამცხვარი "ბაუნტი" - უგემრიელესი ტკბილეული
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • დარბილებული კარაქი - 200 გ
  • ქოქოსის ფანტელი - 250 გ
  • შაქარი - 200 გ
  • ვანილი
  • რძე - 500 გ
  • მანანის ბურღული - 6-7 ს.კ
კრემი:
  • სოდა - 1/4 ჩ.კ
  • სახამებელი - 20 გ
  • კაკაო - 20 გ
  • შაქარი - 5 ს.კ
  • ფქვილი - 80 გ
  • კვერცხი - 4
  • ნაღები 35 % - 200 მლ
მომზადების წესები
გავცრათ ფქვილი, კაკაო, სახამებელი და სოდა. კარგად ავურიოთ. ცილისგან მოვამზადოთ ბეზე, დავამატოთ 2 კოვზი შაქარი და კიდევ ავთქვიფოთ სანამ სიპრიალეს არ შეიძენს.
გულები 3 კოვზ შაქართან ერთად ავთქვიფოთ გათეთრეამდე და შევურიოთ ბეზეს. შემდეგ ფრთხილად გადავურიოთ ფქვილიანი ნარევი.
ფორმებს წავუსვათ ცხიმი და გავანაწილოთ ცომი, 1.5 ს.კ ოდენობით. გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.
შიგთავსი, უმჯობესია, მოვამზადოთ წინასწარ, რომ კერგად გაციება მოასწროს. ავადუღოთ რძე, დავამატოთ მანანის ბურღული და ვანილი. მოვხარშოთ, თან კარგად ვთქვიფოთ, რომ კოშტები არ დარჩეს.
დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად და შევათქვიფოთ გაგრილებული მანანის ფაფა. თქვეფისას დავამატოთ ქოქოსის ფანტელი და შევდოთ მაცივარში. გაციებული მასა უნდა გავანაწილოთ ბისკვიტებზე. ავიღოთ ხელით პატარა გუნდა, დავაბრტყელოთ და ჩავდოთ 2 ბისკვიტს შუა. გარედან წავუსვათ ნაღების კრემი და მოვრთოთ კაკაოთი