ალუბლის ნამცხვარი "ნეტარება"
ალუბლის ნამცხვარი "ნეტარება"
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქრის პუდრი - გემოვნებით
  • ვანილი
  • ნაღები 35 % - 400 მლ
კრემი:
  • სოდა - 1/3 ჩ.კ
  • ფქვილი - 150 გ
  • შაქარი - 150 გ
  • კვერცხი - 3
  • ალუბალი - 400 გ
  • შოკოლადი - მოსართავად
მომზადების წესები
კვერცხის ცილით გავაკეთოთ ბეზე. გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, მიქსერის გარეშე შევურიოთ ბეზე, შემდეგ დავაცრათ ფქვილი და სოდა.  გადავიტანოთ 22 სმ დიამეტრის ქაღალდჩაფენილ ფორმაში და 180 გრადუსზე გამოვაცხოთ დაახლოებით 20-30 წუთი.

ნაღებს დავამატოთ ვანილი და შაქრის პუდრა, ავთქვიფოთ გასქელებამდე. 
ნამცხვრის გაციებული ბისკვიტი ისევ გვერდებმოსახსნელ ფორმაში ჩავაბრუნოთ. ზემოდან დავალაგოთ კურკაგამოცლილი ალუბლები, გადავუსვათ კრემი და მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი. რამდენიმე საათით შევდგათ მაცივარში.