კიტრი კარგად გავრეცხოთ. თუ ახალი მოკრეფილი არ არის, დავტოვოთ ცივ წყალში 2 საათით. მოვაჭრათ ყუნწები. მწვანილი გავრეცხოთ, ნიორი გავარჩიოთ, წყალი ავადუღოთ. ქილის ძირში ჩავტკეპნოთ მწვანილების ნაწილი, ნიორი და აკურატულად, მჭიდროდ ჩავალაგოთ კიტრი. დავასხათ მდუღარე წყალი, რომელშიც გახსნილია მარილი (1 სავსე სკ 1 ლ წყალზე). ზემოდან დავალაგოთ დარჩენილი მწვანილი. დავტოვოთ მწნილი მეორე საღამომდე - ის უკვე მზად იქნება! *რეცეპტში ძმარი არ ფიგურირებს.