მარინადი:ქვაბში ერთმანეთს შეურიეთძმარი, მარილი, შაქარი, დაჭრილი ნიორი, დაფნა, შავი პილპილი, და კამა. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთი. დაამატეთ 2 ჭიქა წყალი და კვლავ წამოადუღეთ. დაამატეთ ზეთი და გამორთეთ ცეცხლი. ჩაამატეთ დაჭრილი წიწაკასოკო:აადუღეთ წყალი ცალკე, დაამატეთ 3 ს.კ ძმარი და მოხარშეთ დაჭრილი (თუ დიდი ზომისაა)ან მთლიანი სოკო 3 წუთით, შემდეგ გადაწურეთ და დაასხით მომზადებული მარინადი. მოხარშეთ კიდევ 2-3 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდა, გააგრილეთ მარინადშივე და შედგით მაცივარში 1 ღამით. მეორე დილით სოკო საჭმელად მზად არის.