იმისთვის, რომ ასეთი ხაჭაპურის მომზადება მაქსიმალურად მარტივი იყოს, უმჯობესია მზა ფენოვანი ცომის შეიძინოთ. მაგრამ თუ გადაწყვეტ, რომ ცომიც თავად მოამზადოთ, იხელეთ რეცეპტი ყველი დაფხვენით ან გახეხეთ, თუ მთლად ჭყინტია და წვენი გასდის, შეგიძიათ 1 კვერცხი დაამატოთ, შერავს და ცხობისას ყველი აღარ გადმოვა ცომიდან. ფენოვანი ცომი გააბრტელეთ მსუბუქად და დაჭერით კვადრატებად. იმის მიხედვით, თუ რა ზომის ან რაოდენობის ხაჭაპური გსურთ, კვადრატების სიდიდე თავად განსაზღვრეთ. ცომს დაადეთ ყველი და გადმოკეცეთ კუთხეები ცენტრისკენ. ხაჭაპურს ზემოდან გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და გამოაცხეთ 180-200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ ლამაზ ოქროსფერს არ მიიღებს.