ხაჭოს ჩიზქეიქი ალუბლის სოუსით
ხაჭოს ჩიზქეიქი ალუბლის სოუსით
დრო 0წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ალუბალი, გაყინული ან ცოცხალი - 300 გ (უკურკო)
სოუსი
  • არაჟანი - 150 გ
  • კვერცხი - 4
  • ლიმონის წვენი - 1 ს.კ
  • 1 ლიმონის ცედრა
  • ვანილი
  • სახამებელი - 1 ს.კ
  • შაქარი - 120 გ
  • ხაჭო - 650 გ
  • კარაქი - 80 გ
  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - 200 გ
  • წითელი ღვინო - 120 მლ (ან წყალი)
  • შაქარი - 80 გ
  • ლიმონის წვენი - 2 ს.კ
  • სახამებელი - 4 ჩ.კ
  • წყალი - 4 ს.კ
მომზადების წესები
ფხვიერი ნამცხვარი დავქვათ ან დავხვნათ, შევურიოთ  გამდნარი კარაქი. კარგად ავურიოთ, გადავიტანოთ 22-24 სმ დიამეტრის ფორმაში  და ჩავტკეპნოთ. ამოვუყვანოთ გვერდებიც.

ავთქვიფოთ ხაჭო, შაქარი, ვანილი, სახამებელი, ლიმონის ცედრა და წვენი . დავამატოთ კვერცხის გულები და არაჟანი. კიდევ ავთქვიფოთ. ცალკე ავთქვიფოთ ცილისგან ბეზე და დავამატოთ ხაჭოს მასას. დავასხათ კრემი ფორმაში, გამოვაცხოთ 160 გრადუსზე დაახლოებით 45-55 წუთი. გამოვრთოთ ღუმელი და დავტოვოთ ჩიზქეიქი შიგნით 20 წუთით, შემდეგ გამოვიღოთ და გავაგრილოთ ფორმაში, ბოლოს შევდოთ მაცივარში 4 საათით.
ამის შემდეგ ამოვიღოთ ფორმიდან და მოვასხათ ალუბლის სოუსი.

სოუსის მოსამზადებლად ქვაბში შევურიოთ ღვინო, ალუბალი, შაქარი, ლიმონის წვენი და წამოვადუღოთ. ვხარშოთ 5 წუთი. წყალში გავხსნათ სახამებელი და დავამატოთ. ვხარშოთ კიდევ 3 წუთი შესქელებამდე. გავაციოთ და მოვასხათ ჩიზქეიქს