გამომცხვარი ყაბაყი -მსუბუქი და გემრიელი საზაფხულო კერძი
გამომცხვარი ყაბაყი -მსუბუქი და გემრიელი საზაფხულო კერძი
დრო 40წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 1-2 კბილი
  • მარილი და პილპილი
  • გახეხილი ყველი - 100 გ
  • საფანელი - 2-3 ს.კ
  • ზეითუნის ზეთი - 3-4 ს.კ
  • ყაბაყი - 1 კგ
მომზადების წესები
გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. ყაბაყს მოაჭერით თავი და ბოლო, დაჭერით თხელ ფირფიტებად, მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი.
პატარა ჯამში შეურიეთ ერთმანეთს საფანელი (დაფქული პური), გახეხილი ყველი, დაჭყლეტილი ნიორი. მარილი და პილპილი. ჩავალაგოთ ყაბაყის ნაჭრები ლამაზად საშუალო ზომის ფორმაში, ზემოდან მოვაყაროთ ყველიანი ნარევი. თავზე გადავაფაროთ ფოლგა და შევდოთ ღუმელში 20 წუთი, შემდეგ ფოლგა მოვაცილოთ და კიდევ 10 წუთი გავაჩეროთ, ზემოდან რომ ლამაზად მოიბრაწოს. უკეთესია, თუ ბოსტნეული ოდნავ ხრაშუნა დარჩება.
შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც გარნირად, ისე დამოუკიდებელ კერძად.




 

ტეგები:
ბოსტნეული ყველი ყაბაყი ნანახია: 25238