ფხვიერი ტორტი - განსხვავებული რეცეპტი
ფხვიერი ტორტი - განსხვავებული რეცეპტი
დრო 70წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • არაჟანი - 100 გ
  • შაქარი - 150 გ
  • კვერცხი - 4
  • ხაჭო - 500 გ
კრემი:
  • შაქარი - 150 გ
  • კაკაო - 3-4 ს.კ
  • კარაქი ან მარგარინი - 250 გ
  • ფქვილი - 400 გ
  • ვანილი
  • ფქვილი - 2 ს.კ
მომზადების წესები
ცომის ინგრედიენტები ერთმანეთს შევურიოთ და ავსრისოთ ხელით ან კომბაინში შევურიოთ. მივიღებთ ფხვიერ, ქვიშასავით მასას. 

გულსართისთვის კვერცხი და შაქარი ავთქვიფოთ, დავამატოთ ხაჭო, არაჟანი, ვანილი და ფქვილი. 
26-28 სმ დიამეტრის ფორმას წავუსვათ ცხიმი და მასში  ცომის მასის ნახევარზე ცოტა მეტი გავანაწილოთ. ზემოდან დავფაროთ ხაჭოს კრემით, შემდეგ კი მოვაყაროთ დარჩენილი ცომის ფხვიერი მასა.
გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე, დაახლოებით 40-50 წუთი.
ნამცხვარი ფორმიდან ფრთხილად უნდა ამოვიღოთ, რადგან ადვილად იფხვნება. სასურველია გვერდებმოსახსნელი ფორმა შევარჩიოთ.