არომატული თევზი კეცზე
არომატული თევზი კეცზე
დრო 40წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ცხარე წიწაკა
  • ნიორი - 4 კბილი
  • ქინძი - 1 კონა
  • ნიგოზი - 100 გ
  • ორაგული, მდინარის - 4 ულუფა
  • დაფნის ფოთოლი - 4
  • ბაჰარი (სურნელოვანი პილპილი
  • მარილი
  • ალუბლის ფოთლები
მომზადების წესები
თუ კეცი არ გაქვთ, გამოიყენეთ სხვა ნებისმიერი ფორმა ღუმელისთვის. 
თევზი გარეცხეთ და გაამშრალეთ. ნიგოზი, ქინძი, თესლგამოცლილი წიწაკა და ნიორი დანაყეთ ან ბლენდერში გამოატარეთ. დაამატეთ მარილიც. თევზს შიგნით-გარედან კარგად წაუსვით ნიგვზიანი ნარევი. ფორმას ჩააფინეთ ალუბლის ფოთლები,  ჩადეთ დაფნა და რამდენიმე მარცვალი სურნელოვანი პილპილი.  შემდეგ  ზემოდან დაადეთ თევზი. მოაყარეთ დარჩენილი ნიგვზის ნარევი და და შეწვით 180 გრადუსზე 20-30 წუთი.

ალუბლის ფოთლები თუ არ გაქვთ, გამოტოვეთ.
ორაგულის ნაცვლად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ კალმახი

Fish in spicy walnut sauce
ტეგები:
თევზი ნიგოზი ნანახია: 6639