სოკოს ღვეზელი ფრანგულ სტილში
სოკოს ღვეზელი ფრანგულ სტილში
დრო 90წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ასეთ ღვეზელებს ფრანგები ხშირად აცხობენ და გულში სხვადასხვა ბოსტნეულს უდებენ. ძალიან გემრიელი და ნოყიერია.

ინგრედიენტები

  • ხახვი - 1-2 თავი
  • სოკო - 900 გ
გულსართი:
  • ცივი წყალი - 60-80 მლ
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • კარაქი ან მარგარინი - 150 გ
  • ფქვილი - 250 გ
ცომი:
  • ნაღები - ან რძე 300-350 მლ
  • კვერცხი - 3
  • მარილი და პილპილი
  • მუსკატის კაკალი
  • გახეხილი ყველი - 100 გ
მომზადების წესები
ფქვილი და მარილი შეურიეთ, დაამატეთ დაჭრილი კარაქი და ასრისეთ. მიღებულ ფხვიერ მასას დაამატეთ ძალიან ცივი წყალი და კარგად აურიეთ. ცომი გააბრტყელეთ და ჩააფინეთ 24-26 სმ დიამეტრის ფორმაში. შედგით მაცივარში 30 წუთით, შემდეგ გადაიტანეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და გამოაცხეთ 15 წუთი.

პარალელურად, ტაფაზე მოშუშეთ სოკო და ხახვი ცოტაოდენ ცხიმში. ნაღები ან  რძე და კვერცხები ხელით ათქვიფეთ, დაამატეთ  მარილი, პილპილი, ცოტა მუსკატის კაკალი. 

გამოიღეთ ცომი, ჩაუდეთ მოშუშული სოკო, დაასხით სოუსი და თავზე მოაყარეთ გახეხილი ყველი. შეაბრუნეთ კვლავ ღუმელში დაახლოებით 30 წუთი, სანამ თავი ლამაზად არ მოებრაწება.